Kistigris – zenés mesejáték
Csíkszereda, Szakszervezetek Művelődési Ház

Október 16., 12, valamint 18 óra

Sepsiszentgyörgy, Tamási Áron Színház

Október 17., 10, valamint 12 óraZene: Balogh Sándor

Szöveg: Lukácsházi Győző

Csíki Kamarazenekar, Georgius Kamarazenekar, Bon-bon matiné produkció

Karmester: Balogh Sándor – Budapest

Narrátor: Lukácsházi Győző – Budapest

Ugyanúgy kisgyermekeknek szól ez a mesés zenejáték, amelyet idén is a Csíki Kamarazenekar kiváló művészei adnak elő Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön, ahogyan tették ezt az elmúlt esztendőkben is, így október derekán. Vendég előadónak érkeznek a szerzők: Balogh Sándor vezényel, Lukácsházi Győző pedig mesél. Tuba Tóbiást és Ludas Matyit ismerhetik már, Kacor király és a Három kismalac is járt már Erdélyben. De ki is az a Kistigris, aki várhatóan szintén kedvence lesz a gyermekeknek?

Egy pici kölyök állat, aki éppen megpillantotta a napvilágot, és amíg szülei dolgozni mennek, elcsavarog a rengetegbe. Útja során híres mesealakokkal találkozik, akiktől a világ folyásáról érdeklődik. Öreg néne őzikéje nyitja a sort, majd ráakad a táncoló hattyúkra, a farkasra, aki amikor felnő, Piroskát és a farkast fogja bekapni, aztán Vilire, a verébre, aki egy percre sem hajlandó megszabadulni a sapkájától, és így tovább. Befejezésül egy nagy buliba keveredik, ahol együtt táncolhat barátaival és találkozhat szüleivel is.

Az előadás feladatot ró a közönségre is, hiszen rengeteg interaktív játéklehetőség kínálkozik ebben a 45 perces zeneparádéban. Ha az előadásokra a felnőttek is elkísérik a kicsiket, nem fognak ők sem unatkozni!
Jegyek kaphatók online a https://www.bilete.ro/kistigris/kistigris-16-oct-2018/ oldalon valamint a Csíki Mozi jegypénztárában! Felnőtt jegy 15 RON, diák/gyerek jegy 8 RON
top