Vásárok

Október 14., szombat, 8 óra, Csíkszépvíz, Nád-dűlő

Szépvízi káposztavágás és vásár

>Idén 10. alkalommal szervezik meg a szépvízi káposztavágást és vásárt a település – Szépvíz, Borzsova és Csík­­szentmiklós – káposztaföldjeként ismert Nád-dűlőben. A rendezvény október 14-én, szombaton reggel nyolc órakor kezdődik a községbeli és vendégtelepülésekről érkező hagyományőrzők felvonulásával, akiket a fúvósok kísérnek majd. A káposztaszüret már a kora reggeli órákban megkezdődik a dűlőben, ahova várják azokat is, akik vásárolnának a frissen vágott zöldségből. A káposzta eladása mellett termékvásárra is sor kerül, ahol helyi és környékbeli termelők kínálják majd portékáikat. Természetesen idén sem maradhat el a káposztás ételek főzőversenye sem.  Szépvízen a nádi káposztavágás az egész község ünnepe, amivel ulajdonképpen az évi mezőgazdasági munkák végét is jelzik.

Szervezők: Szépvíz Község Polgármesteri Hivatal, Szépvízért Egyesület

 

Október 14., szombat  Gyergyószárhegy, Vásártér

XI. Híres Szárhegyi Káposztavásár és Fesztivál

A Híres Szárhegyi Káposztavásár és Fesztivál a méltán híres szárhegyi káposzta és az őszi termésért hálát adó, dolgozó székely ember ünnepe. Hagyományos programokkal, lovas felvonulással, káposztavásárral, zenével, tánccal, érdekes gyermekfoglalkozásokkal és természetesen rengeteg káposztás étellel várjuk az idelátogatókat. Ünnepeljünk együtt!

Szervezők: Torzsások Kulturális és Turisztikai Egyesülete, Gyergyószárhegy Önkormányzata

 

Október 20., péntek, 8–19 óra között  Marosvásárhely, Rákóczi lépcső 1. szám.    

Local Farmers’ Market

A Magyar Termék Nagydíjas Petry Látványműhely és Múzeum udvarán ismét megszervezik a Local Farmers’ Market elnevezésű rendezvényt. 

Cégünk segíteni szeretné a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges, helyi termékeket.

A vásár bő felhozatalt kínál a különböző hagyományos és helyi termékekből, úgy mint: hústermékek, tejtermékek, sajtok, méz, lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, borok, pálinka, zöldség, gyümölcs, teák, fűszerpaprika, olajok, valamint kézműves termékek (házi készítésű kencék, szappanok, táskák, pénztárcák, ékszerek)

Fogyasszunk egészséges élelmiszereket, erősítsük saját gazdaságunkat!

Szervezők: Petry Retail Kft., Petry Látványműhely és Múzeum

 

Október 21., szombat, 10 óra             Mezőpanit, a polgármesteri hivatal udvara    

Székely–Mezőségi Termékek Bemutatója

A rendezvény célja a térségi termékeink bemutatása és kiállítása. Emellett azt is szeretnénk elérni, hogy a helyiek a minőségi termékeik elkészítésén túl olyan értékesítési tanácsadásban részesüljenek, amely segíti őket a piacra való kijutásban. Szakemberek és pályázati tanácsadók előadásai, és a térség sikeres vállalkozóinak bemutatói is helyet kapnak.

Szervezők: Mezőpanit Polgármesteri Hivatala, Mezőpaniti Gazdák Egyesülete, Mezőpaniti RMDSZ

top